Trabzon Yöresine Ait Lezzetli Kahvaltı Yapmak İsteyenlere Kaygana ! Pratik Kaygana Nasıl Yapılır? Kaygana Malzemeleri...

Trabzon Yöresine Ait Lezzetli Kahvaltı Yapmak İsteyenlere Kaygana ! Pratik Kaygana Nasıl Yapılır? Kaygana Malzemeleri...

Kaygana tarifi Trabzon yöresine ait lezzetli bir kahvaltılık tariftir. Kayganayı gördüğünüzde bildiğimiz krep bu diyeceksiniz. Pratik kaygana tarifimizi evlerinizde muhakkak denemelisiniz.

Sizlerde kahvaltıya her gün çeşit olarak ne yapsam diye düşünüyorsanız işte nefis mi nefis pratik kaygana tarifimizle sizlerleyiz. Misafirlerinize, ailenize her zaman yapıp servis edebileceğiniz ve çaylarınızın yanında da lezzetli bir tarif olan pratik kaygana tarifi yaptık. Hazırlanması ise en fazla yarım saatinizi almayacak tarif ile karşınızdayız. Bu tarifimiz tam da sizlere göre.

Eğer sizde pazar kahvaltılarınızı direk yumurta haşlayarak veya dilimleyerek servis etmek istemiyorsanız, yumurta ile alternatif bir tarif olsun diyorsanız gelin sizde tarifimizi bir de bu şekilde deneyin. Her gün ister pazar kahvaltısı ister normal kahvaltılarınız da sizlerde farklı tat seçeneği arıyor ve ne yapacağınıza karar veremiyorsanız işte sizlere pratik kaygana tarifimizi vermeye geldik. Hem çok kısa sürede hazırlayacaksınız hem de lezzetli ve pratik bir tarif olacak. Vermiş olduğumuz tarifimizi her gün yapmak isteyeceksiniz. O zaman buyurun işte nefis pratik kaygana tarifimizin yapılışı. Umarız sizlerde beğenirsiniz ve şimdiden pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezleri arasına girecek bir tarif olur. Hepinize afiyet olsun.

Kaygana Tarifi İçin Malzemeler:

  • 4 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1  veya 1,5 su bardağı un
  • Yarım demet kadar maydanoz veya isteğe bağlı olarak dere otu tatlandırmak için yeşil soğan kullanabilirsiniz.

Kaygana Tarifi Hazırlanışı:

Karıştırma kabımıza 1 su bardağı un 1 su bardağı süt ve yeteri kadar tuzu alıp unda topaklar kalmayacak şekilde çırpalım. 4 adet yumurtamızı ekleyerek tekrar çırpalım. İçerisine doğramış olduğumuz maydanoz, dere otu ve yeşil soğanı ilave edip karıştıralım. Geniş omlet tavımızı alalım sıvı yağı sürerek ısıtalım.

Hazırlamış olduğumuz hamurdan bir kepçe kadar alarak tavaya boşaltalım ve çevirerek tüm tavaya yayalım ve arkalı önlü pişirelim. Hamurumuz bitene dek bu işleme devam edelim. Pratik kayganalarımız servise hazırdır. Kayganalarınızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.