Türk Mutfağının En Sevilen Yemeği Karnıyarık Nasıl Yapılır? Karnıyarık Tarifi

Türk Mutfağının En Sevilen Yemeği Karnıyarık Nasıl Yapılır? Karnıyarık Tarifi

Sizler de bugün akşam menüsü için neler yapacağınıza hala karar veremediyseniz gelin menünüzü bugün birlikte süsleyelim ve patlıcanın en güzel hali nefis karnıyarık tarifimizi sizlerle paylaşalım.

.Karnıyarık yemeği Türk mutfağımızın olmazsa olmazları arasında yerini almakta, yanına en güzel yakışan pilav eşliğinde salata ve cacıkla süsleyeceğiniz menünüze harikalar katmaktadır. Yapımı bir o kadar kolay olan karnıyarık yemeğinizi dilerseniz fırında dilerseniz kızartarak pişirebilirsiniz. Ama bizler daha lezzetli olması adına yağda kızartmak yerine fırında pişirmenizi tercih ediyoruz. Karnıyarık nedir? Karnıyarık nasıl yapılır ve karnıyarığın püf noktaları nelerdir? Gelin inceleyelim. İşte nefis mi nefis karnıyarık tarifi.

Karnıyarık malzemeleri

. 6 adet orta boy patlıcan

. 2 adet biber

İç harcı için gerekenler;

. 2 adet orta boy soğan

. 200 gr. kıyma

. 2 diş sarımsak

. 2 adet domates

. 1 çay bardağı sıcak su

Baharatlar: Kırmızı pul biber, karabiber ve tuz

Sosu için;

. 1 su bardağı sıcak su

. 1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

Alacalı bir şekilde soyup tuzlu suda yarım saat kadar beklettiğimiz patlıcanlarımızı iyice suyunu alıp kuruladıktan sonra kızgın yağda terletelim. Kızdırdığımız patlıcanlarımızın fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alarak süzülmesini sağlayalım. Sivri biberlerimizi de kızartalım. Daha sonra iç harcı için soğanlarımızı kavuralım. Doğranmış biberlerimizi ve sarımsağı da ekleyerek iyice kıvam alana dek kavuralım.
Küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim ve ardından baharatlarımızı da ekleyerek karıştıralım. Üzerine sıcak suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağımızın altını kapatalım. Daha sonra kızarttığımız patlıcanları fırın kabımıza alıp patlıcanları ortadan ikiye keselim ve kaşık yardımı ile içerisini düzeltelim. Kıymalı iç harcımız ile patlıcanların için dolduralım. Patlıcanlarımızın üzerine kestiğimiz domatesleri ve kızarttığımız biberleri yerleştirelim. Diğer taraftan sosu için ayrı bir kapta domates salçası ve sıcak suyu salça çözülene kadar karıştıralım. Devamında, hazırladığımız sosu fırın kabımıza boşaltalım. Hazırladığımız yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık olarak 20-25 dk. pişirelim. Nefis karnıyarık yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.