Vazgeçilmez Kahvaltılık Olan Patatesli Tost Tarifi

Vazgeçilmez Kahvaltılık Olan Patatesli Tost Tarifi

Kahvaltıda farklılık arayan kişiler için en güzel alternatiflerden bir tanesi de tost çeşitleridir. Tost klasik olarak sevilirken yanı sıra farklı malzemelerle zenginleştirdiği vakitte daha güzel bir lezzete sahip olacaktır.

Özellikle son zamanlarda en fazla tercih edilen patatesli tost, patates severler için de vazgeçilmez bir kahvaltı çeşidi olacaktır.

Bazen artan haşlanmış patatesleri yahut kızartılmış patatesleri değerlendirmenin de en güzel yolu patatesli tost yapmak olacaktır. Bu nedenle birkaç çeşidi arasından kendinizin en çok seveceği ve damak tadınıza en çok hitap edeceğini düşündüğünüzü tercih etmek sizin için daha doğru olur. Doyurucu ve bir o kadar da lezzetli olan patatesli tost yapımı da kolay olduğu için herkes tarafından denenebilir. 

Gerekli Malzemeler 

  • 3 adet rendelenmiş patates 
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 1 adet yumurta 
  • Makineye yapışmaması için serilecek pişirme kâğıdı (yağlı kâğıt) 
  • İsteğe bağlı olarak bir tutam dereotu ya da maydanoz 

Tostun Yapılış Aşaması 

Öncelikle 1 adet yumurta ile tuz bir kaba alınır ve çırpılır. Sonrasında rendelenmiş patates ile kaşar da eklenerek iyice karıştırılır. Koyu kıvamlı bir harç meydana getirildikten sonra tost makinesinin içerisine yağlı kâğıt serilir. Yağlı kâğıt iki kat olacak şekilde açıldıktan sonra arasına harç serilerek düzleştirilir. Sonrasında yağlı kâğıt kapanır ve tost makinesinin kapağı da kapatılarak kızarana kadar beklenir. Eğer tost makineniz ayarlı ise orta derecede pişmesini bekleyebilirsiniz. 

Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar 

Patates tostu yapılırken burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus içerisine yağ eklenmemesidir. Zira kaşar zaten yağlı olduğu için onun yağı yeterli olup tostu pişmesini sağlar. Ayrıca eğer yaptığınız patates tostunun içerisinde farklı peynirler katmak istiyorsanız, peynirin tuzlu olup olmadığına göre ayarlamanız daha doğru olacaktır. Aksi takdirde tuzlu peynirle yapılıp ayrı bir tuz katılırsa, istenmeyen sonuç meydana gelir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, patatesler ince ince ince rendelendiği için çabuk pişecektir. Fakat buna aldanmayarak erken almayıp kızartmak daha lezzetli bir tost yemenize vesile olacaktır. 

Servis Önerisi ve Sunumu 

Patates severler için yapılacak bu basit tarif, göze hitap eden bir sunumla servis edilirse, sofralarınızı zengin gösterir. Tostu tamamen pişirdikten ve kızarttıktan sonra, isterseniz kare  şekilde keserek servis edebilirken, isterseniz de üçgen dilimlerle hakiki tost görünümü verebilirsiniz. Dilimlenen tostunu servis tabağına alarak kenarlarına yada yanına yeşillik, salatalık, domates gibi sebzeler koyarak sağlıklı bir menü oluşturmanız de mümkün olacaktır.

Hem Pazar kahvaltılarınızı süsleyecek, hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz kolay ve bir o kadar da lezzetli bu tarif sizin favori yiyecekleriniz arasında yer alacaktır. Hatta ikindi çayları için de aperatif bir tarif olacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.