Yaz Aylarının Kayısı Ferahlığı! Kayısılı Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yaz Aylarının Kayısı Ferahlığı! Kayısılı Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kış aylarında genellikle şerbetli tatlılar tercih edilir. Fakat yaz aylarında şerbetli tatlılar pek fazla tercih edilmemektedir. Yaz aylarında şerbetli tatlılar yerine serinleten tatlılar yapmak isteyenler bu tarifi çok sevecek.

Yaz aylarının sıcak olmasından dolayı şerbetli tatlılar pek fazla tercih edilmiyor. Ağır gelen şerbetli tatlıların yerine daha hafif, serinleten tatlılar tercih ediliyor. Eğer sizler de yaz aylarında hafif, lezzetli ve serinleten tatlı tarifi arıyorsanız kayısılı yaz tatlısını deneyebilirsiniz. Mevsiminde kayısılarla çok lezzetli yaz tatlısı hazırlayabilirsiniz. Kayısılı yaz tatlısı nasıl yapılır, işte tarifi. 

Kayısılı Yaz Tatlısı Malzemeleri

Kayısı, yaz aylarının sevilen meyvesidir. Olgunlaşmış kayısılarla çok kolay bir şekilde yaz tatlısı yapabilirsiniz. Tatlıda kullanılan kayısılar yaz meyvesi olduğu için, tatlı hafif ve serinletici olduğu için yaz tatlısı olarak anılıyor. Çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız tatlıyı misafirlerinize de servis edebilirsiniz. Tarifteki malzemelerle 4 kişilik tatlı çıkmaktadır. Kayısılı yaz tatlısı nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır:

  • 250 gram kayısı (tam olgunlaşmış olmalı)
  • 5 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu 
  • 1 buçuk su bardağı su 

Tatlının kreması için gerekli malzemeler:

  • 150 gram labne 
  • 1 paket kremşanti 
  • 1 su bardağı süt (soğuk olmalı)
  • 1 paket vanilin 

Kayısılı Yaz Tatlısı Tarifi

Kayısılı yaz tatlısı nasıl yapılır? Tatlının yapımı oldukça kolaydır. Öncelikle kayısılar yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Çekirdekleri çıkarılan kayısılar küçük küpler halinde doğranmalı ve tencereye alınmalıdır. Ardından şeker ve su ilave edilerek orta ateşte pişirilmelidir. Kayısılar kıvam almaya başladıktan sonra limon suyu ilave edilir. Birkaç defa karıştırdıktan sonra ocaktan alınan kayısılar blender yardımıyla ezilir.

Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra yeniden ocağa alınan kayısılar birkaç dakika daha pişirilir. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Ardından kremşanti ve soğuk süt iyice çırpılır. Labne peynirin suyu süzülmelidir. Bunun için tülbent kullanabilirsiniz. Suyunu süzdüğünüz labne peyniri ve vanilini sütün içerisine alın ve çırpmaya devam edin. Tatlıyı servis edeceğiniz kup ya da kasenin içerisine soğumuş kayısı püresinden biraz koyun. Ardından hazırladığınız kremadan koyun ve son olarak kayısı püresiyle tatlıyı kapatın.

Güzel bir görüntü elde etmek istiyorsanız sunum kasenizin tabanına 2 parmak kadar püre koyabilirsiniz. kasenin ağzına kadar tatlı koymamanızda fayda var. Kremanın üzerine ince bir tabaka halinde püreden koyabilirsiniz. Son olarak tatlınızın üzerini meyve dilimleriyle ya da toz Antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Tatlınızı buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.