Yaz Kış Tüketebileceğiniz Çorba! Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Yaz Kış Tüketebileceğiniz Çorba! Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz çorbalar arasında birçok çorba çeşidi bulunuyor. Yeşil mercimekle yapılan çorba ise hem yazın hem de kışın sofralarınızda yer buluyor. Peki, severek tüketeceğiniz yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Yeşil mercimek çorbası hem lezzetli hem de besleyici bir çorba. Kırmızı mercimek çorbasına ara vermek isteyenler artık yeşil mercimek çorbasını severek tüketebilir. Yeşil mercimek çorbası evde çok kolay bir şekilde hazırlanabilir. Sade yeşil mercimekle yapacağınız çorbanın içerisine eğer isterseniz sebze ya da erişte ekleyerek çorbanızı daha besleyici yapabilirsiniz. 

Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeleri 

Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır, çorbanın yapımında hangi malzemeler kullanılır? Evde çok kolay bir şekilde çorbanızı hazırlayabilirsiniz. Yarım saat içerisinde hazırlayabileceğiniz çorba aşağıdaki ölçülerle 4 - 6 kişiliktir. Çorba için gerekli malzemeler:

  • 1 adet orta boy kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası ya da domates salçası (karışık olabilir)
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • 8 su bardağı kaynamış sıcak su 

Adım Adım Yeşil Mercimek Çorbasının Yapılışı 

Yeşil mercimek çorbası için öncelikle mercimekler 10 - 15 dakika arası haşlanmalıdır. Küçük küpler halinde doğranan soğanlar başka bir tencerede yağda kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra salça eklenir ve kavrulmaya başlanır. Ardından haşlanan mercimekler süzülür ve tencereye eklenir. Mercimekler birkaç defa karıştırıldıktan sonra kaynamış su ilave edilir. Su kaynamaya başladıktan sonra tuz ilave edilir. Çorba yaklaşık 25 - 30 dakika kısık ateşte piştikten sonra sosu hazırlanır. Dilerseniz zeytinyağı ve kuru naneyle sos yapabilirsiniz. Afiyet olsun… 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.