Yeşil Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır? Yeşil Soğanlı Yumurta Tarifi

Yeşil Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır? Yeşil Soğanlı Yumurta Tarifi

Yaz aylarında bahçelerin olmazsa olmazı olan taze soğan ile lezzetli bir kahvaltı öğünü hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı yapmak bazı insanlar için olmazsa olmaz bir öğündür. İşte Yeşil Soğanlı Yumurta Tarifi

Bu denli sevilen günün ilk yemeklerini lezzetli hale getiren yumurtalı taze soğan tarifi vardır. Yumurta soğan ve sarımsak kullanılarak lezzetine doyum olmayan bu tarifi sevdiklerinize hemen yapabilirsiniz. Menemenden farklı olarak daha az yumurta içerir.

Bu nedenle menemen yemek istemeyen ya da sevmeyen kişiler için alternatif bir öneri olur. Ayrıca bu tarif içerisinde biber yer almaz. Lezzetine lezzet katabilmek için çeşitli baharatlar ile lezzetlendirmelisiniz. Ana yemekten önceki yemek olarak da bazı yerlerde sunulabilir.

Hazırlanışı 

Standart, alışılagelmiş kahvaltı tariflerinden farklı olarak yumurtalı bu tarifi herkes yiyebilir. Yalnız hazırlarken baharatlarını azaltıp çoğaltabilirsiniz. Yedikçe insanı yediren bu tarifi yapabilmek için evinizde bulunan malzemeleri kullanabilirsiniz. Bu tarifi yapmak için markete ya da pazara çıkmanıza gerek kalmadan pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Hemen tarif ve malzeme listesinin detaylarına geçelim. Öncelikli olarak malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • 3 adet yumurta
  • 4 adet taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates

Öncelikli olarak domatesleri sıcak su içinde bırakmalısınız. Bu durum, kabuklarının kısa sürede soyulmasına yardımcı olur. Soğanları da küçük boyutlarda tahta kullanarak doğramalısınız.

Püf Noktası

Lezzetli bir yumurta tarifi için soğanları doğradıktan sonra kızgın yağın içine koyularak biraz daha kavrulması sağlanır. Soğanlar taze olduğu için kısa sürede kendini bırakacaktır. Ardından sarımsaklar rendelenir. Sarımsakların rendeleme işleminden sonra yağ azaldı ise 2 kaşık daha yağ koyulur. Ardından küçük bir kap içinde 3 adet yumurta kırılarak bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır. Rengi açılana kadar çırpılmalıdır.

Ardından tavaya dökülebilir. Bundan sonraki aşamada ocağın altı harlı ateşte olmalıdır. Soğan ve yumurtalar ortalama 4 dakika içerisinde kendisini bırakacaktır. Bu aşamada domatesler hemen eklenmelidir. Domateslerin eklendiği aşamada, biraz daha pişme olacağından dolayı soğan ve yumurtaların biraz çiğ olması gerekir. Burada püf noktalardan birisi de budur.

Servis Önerisi

Tadına doyum olmayan bu soğanlı yumurtayı, domatesler piştikten sonra ocağın altını iyice kısmalısınız. Ardından karabiberleri de eklemelisiniz. Kahvaltı sofralarınızı lezzetlendirecek bu tarifi son olarak üzerine maydanoz koyarak servis edebilirsiniz. Bu tarifte diğer bir püf nokta ise yağının bol olmasıdır. Yağı bol olduğu zaman ekmek ile beraber tüketilir.

Keyifli bir yemek hazırlamak için bu tarifi mutlaka not etmelisiniz. Herkesin mutfak dolabında bulunan malzemelerden oluşan oldukça pratik kahvaltı tarifi ile farklı sunumlar yapabilirsiniz. Özellikle çocukların sevdiği yumurtanın farklı bir alternatifi olarak değerlendirebilirsiniz. Yapan kişiler kendi yorumunu katabilmek için son servis aşamasında kaşar peyniri de ekleyebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.