Yoğurtlu Çorba Sevenler İçin Düğün Çorbası! Düğün Çorbası Malzemeleri Neler?

Yoğurtlu Çorba Sevenler İçin Düğün Çorbası! Düğün Çorbası Malzemeleri Neler?

Düğün çorbası ülkemizin hemen hemen her mutfağında yapılmakta. Lezzetli olduğu kadar şifalı da olan düğün çorbası çok kolay bir şekilde hazırlanabilir. Özellikle kış aylarında tercih edilen düğün çorbası hem besleyici hem de doyurucu. Düğün çorbası nasıl yapılır, işte tarifi...

Düğün çorbası içerisinde yoğurt ve et kullanılıyor. Bu sayede hem doyurucu hem besleyici hem de lezzetli bir çorba olan düğün çorbası, çocuklar tarafından da çok seviliyor. Çorba için harcayacağınız süre yaklaşık 1 buçuk saat kadar sürecektir. Düğün çorbası malzemeleri neler, çorba nasıl yapılır? Çorbanın tüm detayları bu tarifte…

Düğün Çorbası Malzemeleri

Düğün çorbası her mutfakta pişen bir çorba. Eski dönemlerde düğünlerde yapıldığı için zamanla düğün çorbası olarak anılmaya başlanmış. Günümüzde artık düğün çorbası evlerde sıklıkla pişiyor. Düğün çorbası tarifteki malzemelerle 6 kişilik hazırlanıyor. Peki, düğün çorbası malzemeleri neler?

  • 200 gram et (dana eti olmalı)
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ 

Düğün çorbası terbiyeli bir çorbadır. Çorbanın terbiyesinde kullanılan malzemeler:

  • 1 çay bardağı un 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün çorbası malzemeleri neler, çorba nasıl yapılır? Çorba için öncelikle derin bir tencereye yağı alın ve ısıtın. Isınan yağın içine kuşbaşından biraz küçük doğradığınız etleri ekleyin ve kavurun. Etler suyunu bırakıp çektikten sonra tencerenin yarısına kadar sıcak su ilave ederek etleri kaynamaya bırakın. Etler yumuşadıktan sonra eğer isterseniz etleri soğumaya alıp elinizle parçalara ayırabilirsiniz. Eğer etleri olduğu gibi kullanmak istiyorsanız etler pişerken terbiyesini hazırlayın. Derin karıştırma kabının içinde önce unu ve suyu iyice çırpın.

Unun topaklanmadığından emin olun. Ardından yoğurdu ve yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin. Yoğurt ve yumurtanın kesilmemesi için kaynayan sudan azar azar terbiyeye ekleyin. Terbiyeyi et suyuyla açtıktan sonra tencereye ilave edebilirsiniz. İyice karıştırın ve yemeği tuzunu ayarlayın. Bir süre daha kaynamaya bırakın. Dilerseniz tavada zeytinyağını kızdırın nane ile sos hazırlayabilir, çorbayı servis ederken bu sosu kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.