Yumuşacık Açma Poğaça Nasıl Yapılır? Yumuşacık Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri...

Yumuşacık Açma Poğaça Nasıl Yapılır? Yumuşacık Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri...

Size, tüm poğaça tariflerini unutturacak ve damaklarınız da şahane bir lezzet bırakacak olan açma poğaça tarifimiz ile geldik. Tüm poğaçaları unutun. Böyle yumuşacık lezzetli açma poğaça yok. Yapımı son derece kolay olan açma poğaça tarifi hem kahvaltılarınıza farklı lezzetiyle eşlik edecek hem de misafirlerinizin damağında nefis bir tat bırakacak bir tarif.

Aynı zamanda da açma  poğaça tarifinde kullandığınız hamuru dilediğiniz poğaçayı yaparken de gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Daha önce böyle yumuşacık ve kabaran pamuk açma poğaça görmediniz.

Kahvaltılarınıza, gün sofranıza ve beş çayınıza hatta pikniklerinize eşlik edecek yumuşaklığına inanamayacağınız nefis mi nefis pamuk açma poğaça tarifi ile geldik.  Çay ile çok güzel bir ikili olacak pamuk poğaçamızı herkes tarif defterlerine eklemek isteyecek. Açma poğaça tarifimizi dilerseniz bayatlamaması için dolaba kaldırıp daha sonra misafirlerinize ikram etmek isterseniz dolapta da muhafaza edebilirsiniz. Sonra çıkarıp ilk günkü gibi afiyetle tüketebilirsiniz. Kolaylık ile yoğurulan hamuru ile herkesin beğenisini kazanacak olan açma poğaça nasıl yapılır? Açma poğaça malzemeleri nelerdir? açma poğaça püf noktaları nelerdir? Hep birlikte bakalım. Deneyeceklere ve tadacaklara şimdiden afiyet olsun

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı adar un

Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına yaş maya şeker ve sütü alıp güzelce karıştıralım. Birinin sarısını üzerine ayırdığımız yumurtaları sıvı yağ ve tuzu ilave edip karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek hafif şekilde ele yapışan biçimde bir hamur elde edelim. Hamurun üzerine streç film sererek 1 ya da 2 saat kadar dinlendirelim mayalanmaya bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlayalım ve üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika kadar mayalandıralım. Bezelerden bir tanesi alıp rulo şeklinde saralım ve hazırlamış olduğumuz ruloyu birbirine dolayarak simit şeklini verelim tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.