Zeytinyağlı Sağlıklı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Sağlıklı Taze Fasulye

Akdeniz ve ege bölgelerinde sıklıkla yapılan zeytinyağlı taze fasulyenin birçok çeşidi vardır. Ayşe kadı, sırık fasulye gibi çeşitleri birbirinden lezzetli bir yapıya sahiptir. İşte zeytinyağlı sağlıklı taze fasulye tarifi...

Az malzeme ile çok lezzetli bir yemek olabilen taze fasulyenin içine zeytinyağı girmesi ile birlikte enfes lezzetinin yanında tam bir sağlık deposu haline geliyor. Hemen hemen sevmeyen insanın olmadığı bu taze fasulye yemeğinin tarifin herkes kolay bir şekilde yapabilir. Paylaşacağımız tarifi denemediyseniz mutlaka denemeniz şiddetle tavsiye edilir.

 Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzeme Listesi

  • Bir kg taze fasulye 
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Bir adet patates
  • Domates salçası
  • 2 adet domates 
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber

 Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı

 Sağlığını düşünenlerin mutlaka yaptığı zeytinyağlı taze fasulye için öncelikli olarak fasulyenin ayıklanma aşamasının yapılması gerekir. Bir bıçak yardımı ile taze fasulyelerin kılçık denilen yerlerinin alınması gerekir. Daha sonrasında ise verev şekilde küçük parçalara ayrılır. Akabinde derin bir kapta doğranmış taze fasulyeler güzel bir şekilde yıkanır. Yıkanan fasulyelerin kuruması için bir süzgece alınır.

Öte yandan geniş bir tencerenin içerisine zeytinyağı alınır. Ardından kuru soğanlar küp küp doğranır. Doğranan soğanlar ise tencereye eklenerek altı açılır. Soğanlar pembe renk alana kadar güzel bir şekilde kavrulur. Bu aşamada isteğe bağlı olarak kapya biber de ekleyebilirsiniz. Soğanlar kavrulduktan sonra yıkanmış olan taze fasulyeler eklenir ve bir müddet rengi dönünceye kadar soğan eşliğinde kavrulur. Bu aşamada bir adet küp şeker eklemek fasulyenin otsu tadını alacaktır.

Fasulyeler de kavrulduktan sonra domates salçası eklenir ve her yerine gelecek şekilde karıştırılır. Ardından da domatesler soyulur ve küp küp doğranır. Bunlar da tencere içine eklenerek karıştırılır. Soyulmuş olan sarımsaklar da tencereye eklenir. Son olarak ise baharatları da eklenir ve üstü geçene kadar sıcak su ilave edilerek tencere kapağı kapatılır. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirilir. 

 Zeytinyağlı Taze Fasulye İle Birlikte Ne İyi Gider?

 Zeytinyağlı taze fasulye pişerken bir yandan da yanına yakışacak lezzetlerin başında hiç şüphesiz ki pilav çeşitleri gelir. Yanına yapacağımız pirinç pilavı ile lezzetine lezzet katabilirsiniz. Aynı şekilde zeytinyağlı taze fasulyenin yanına bulgur pilavı a yapabilirsiniz. Bu ikili tam bir menü oluşturacaktır. Ayrıca cacık ile de lezzetlendirilebilen bir menü oluşturabilirsiniz. 

 Zeytinyağı Taze Fasulye Yapılışının Püf Noktaları

 Zeytinyağlı taze fasulyeyi pişirirken güzel bir şekilde kavurursanız daha kolay pişecektir. Ayrıca pişme esnasında ekleyeceğiniz bir adet kesme küp şeker ile de fasulyenin otsu tadı gidecektir. Yemek yenilir iken bu şekerli tat gelmeyecektir. İsteğe bağlı olarak ise içerisine bir adet küp doğranmış patates de ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca daha sağlıklı bir yemek oluşturmak için yemeğe ilikli kemik suyu katabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.