2024 Emekli Zammı Açıklandı! En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak? SSK, Bağ-Kur Ve Memur Maaş Hesaplaması Nasıl Yapılacak?

2024 Emekli Zammı Açıklandı! En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak? SSK, Bağ-Kur Ve Memur Maaş Hesaplaması Nasıl Yapılacak?

Ocak ayı itibarıyla milyonlarca emekli vatandaş zamlı maaşı almaya başlayacak. İşte zamma ilişkin detaylar...

Özellikle de temmuz itibariyle gerçekleştirilen yüzde 25'lik zammın etkilemediği pek çok vatandaş Ocak zammını merakla bekliyor. Erdoğan yeni zamma ilişkin detayların sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası bir açıklama yaptı ve emekli zammı için yeni yıl sinyalini verdi. Emekli zammı ile ilgili beklenen açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. TÜİK tarafından verilerin gelmesi ile birlikte emekli ve memuru maaşlarına yapılacak zammın ortaya çıkacağını açıkladı. Yılın ikinci yarısında toplanan enflasyon şu anda %29.41'e ulaştı. Kasım ve Aralık aylarında açıklanacak rakamlar da 4 aylık verileri eklendiğinde en düşük emekli ve memur maaşı ortaya çıkacak. Peki, en düşük emekli ve memur maaşı ne kadar artacak? Yeni maaş miktarları ne?

Enflasyonla mücadele sürerken öğrenci bursları, asgari ücret miktarı, sosyal destek ödemeleri ara zamdan nasıl yararlandı? Ancak emekli maaşlarının yeteri kadar artmaması dul ve yetim maaşlarının da beklenilen seviyeye gelmemesine neden oldu. Memur maaşlarına yapılan seyyanen zamlanmasının ardından Ocak ayı emekli zamları merak edilmeye başlandı. Şu anda 4 ayın enflasyon verisine göre 29.41 olarak hesaplama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının artırılmasına ilişkin Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanlığı hazine maliye Bakanlığı talimatı verdi. Emekli maaşı 7.500 TL olanlara ne kadar maaş verilecek? En düşük emekli maaşı kaç TL'ye çıkacak?

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Haber Kervanı'nın haberine göre: Emekli maaşı ile ilgili açıklamada bulunan bakan Işıkhan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışmaları yürütüyor. 4 aylık enflasyon rakamı açıklandı. Aralık ve kasım ayı enflasyonu hariç oran %29.41 oldu. Son olarak da en düşük emekli aylığı alamamıştı. Bu nedenle Kasım ve Aralık enflasyonunu açıklanması ile birlikte yeni rakamı ortaya çıkacak. 7.500 TL maaş alan emekli 2205 TL daha fazla zam alırsa 9.705 TL'ye denk geliyor. Şu anki enflasyon verileriyle en düşük emeklinin maaşı 9.705 TL'ye ulaşacak.

Mevcut maaşı 8500 TL civarında olan emekli ise %29.41'lik oran üzerinden hesaplama yapıldığında 10.949 TL maaş alacak. Emekli maaşında 2.449 TL artış sağlamış olacaklar. Mevcut maaşı 10.000 TL olan emekli ise yapılacak bu orandaki zam ile 12.941 TL alacaklar. 4 aylık enflasyon hesaplamaları üzerinden yapılacak zam miktarları bu şekilde açıklandı. Bakan Işıkhan enflasyonun olumsuz etkilerine karşı emekli vatandaşları koruyacaklarını açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.